3 marchewki
1 opakowanie (200g) Apetiny klasycznej w kostkach
250 g mąki
1 szklanka mleka
1/3 szklanki oleju rzepakowego
100 g cukru
1 jajko
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
50 g żurawiny
100 g migdałów
2 łyżeczki pieprzu
1 łyżeczka soli
W misce mieszamy mąkę, proszek do pieczenia, cukier, sól
oraz pieprz. Dodajemy starte na drobnych oczkach marchewki oraz żurawinę z
mlekiem. Jajko roztrzepujemy z olejem i dodajemy do masy. Migdały siekamy i
dorzucamy do miski. Całość mieszamy i masę wykładamy do silikonowych foremek na
muffiny. Kostki Apetina układamy na wierzchu każdej z muffinek. Pieczemy ok
25 minut w temperaturze 180 stopni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz