Składniki:
2 cukinie (najlepiej wąskie i długie)
1/2 opakowania sera sałatkowego w kostce lub fety
opakowanie boczku w plasterkach
Cukinie myjemy, odkrawamy końce i kroimy w poprzek na długie, cienkie plasterki. Polecam używać w tym celu noża do sera dzięki któremu uzyskamy cieniutkie i równe plasterki.
Ser feta kroimy w kostkę ok. 1x1 cm. Na plastrze cukinii kładziemy ser, ściśle zawijamy i okręcamy plasterkiem boczku, który dodatkowo usztywni nasze roladki. Roladki układamy w naczyniu żaroodpornym i zapiekamy w temp. ok. 200 stopni do zarumienienia się boczku (ok 20 min).
Ze względu na to, że feta i boczek są same w sobie słone już nie solimy dodatkowo dania.
Ze względu na to, że feta i boczek są same w sobie słone już nie solimy dodatkowo dania.
Najlepiej smakuje z kaszą kuskus, którą polewamy sosem powstałym przy pieczeniu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz